Ivólé kúra

Ha meghallom ezt a szót: ivólé, akkor a gyerekkorom jut eszembe, amikor az óvodában és az iskolában, a napköziben, ebéd utáni folyadékként úgynevezett ivólét kaptunk. Ma is összeborzadva gondolok arra az ízvilágra. Savas, többnyire vízzel felhígított, ”gyümölcsléféle” volt némi cukorral ízesítve.

Köztudott, a gyerekek sokat isznak; mivel rengeteget mozognak, ezért nagy a folyadékigényük. Sok szülő tapasztalhatja, hogy gyermekük inkább inna, mint enne. Ennek ellenére, inkább nem ittam semmit, minthogy azt a löttyöt igyam. Úgyhogy amikor újból találkozom ezzel a szóval, hogy ivólé, előjönnek a régi ízek. Pedig az ivólé a ”wellness” és a természetgyógyászat mai terminológiájában egészen mást jelent.

Az orvosokkal együtt a megújult táplálkozások hívei egyaránt azt tanácsolják, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt együnk, mert ezek az élelmiszerek nagyon sok betegséget előznek meg. A mai fogyasztó, ha egyet is ért ezekkel a gondolatokkal, a táplálkozásban megvalósítani már nem tudja. Hogy miért? Erre mindenki sokféle választ tud adni magának. Időhiány, beidegződött táplálkozási szokások stb. Pedig mindenkiben él a vágy, hogy karcsú, szép és egészséges legyen.

Tudjuk, hogy minél gyorsabban bontja le szervezetünk a táplálékot, annál könnyebben érhetjük el ezeket a vágyakat. Az ivólevekben lévő tápanyagok az enzimek segítségével felgyorsítják a táplálék lebontását, felszívódását. Mi a cél a táplálkozással? Azon túl, hogy élvezeti értékük miatt is szeretünk enni, energiát szeretnénk szervezetünkbe juttatni. De mely anyagok tartalmaznak energiát?

A szénhidrátok a nap energiáit tartalmazzák. Ezeket az energiákat használja fel szervezetünk, amikor a növényeket megemészti. Zsírokra, ásványi anyagokra, vitaminokra is szintén szüksége van szervezetünknek. Természetesen nem minden étel tartalmaz a szervezetünk számára értékes energiákat. Ilyenkor keletkeznek a szabadgyökök, amelyekről oly sok szó esik manapság.

Már az előbbiekből is kitűnik, hogy kémiáról beszélünk, a testünk kémiájáról. A szabadgyökök olyan kis molekulák, amelyek szabad elektronnal rendelkeznek és azért, hogy megtalálják elektronpárjukat, szervezetünk szöveteiben kutatnak. Barangolásaik során kárt tesznek a sejtjeink falában, újabb szabadgyököket hagyva maguk után. Ezeket a szabadgyököket csupán az antioxidánsok tudják megállítani avval, hogy kémiai kötésbe lépnek velük. Ismert antioxidáns a C, E vitamin szelén, és a béta-karotin.

Tisztító levek receptekért kattints ide!

 

Még több azonnal használható fogyókúratippért iratkozzon fel HÍRLEVELÜNKRE!

 

Ha érdekli az anyagi kockázatoktól mentes fogyás, válassza az orvosi felügyeletet és kontrollt diétájához!

Fogyjon anyagi s egészségügyi kockázatok nélkül az INSUmed fogyókúrás módszerrel!