A Bestform felhasználási területei

Kinek használ az új bestform fehérje tápszer?

A fehérjék illetve az esszenciális aminosavak létfontosságú építőkövei és tápanyagai a hormonoknak, izomzatnak, inaknak, szalagoknak, a csontváznak, többi szerveinknek, immunrendszerünknek és az anyagcserének.

Első pillantásra úgy tűnik, hogy fehérjével való ellátottságunk kielégítő a megnövekedett állati eredetű fehérje fogyasztás miatt.

A sportolóknak megfelelő táplálkozási előírások alapján összeállított állati fehérjében szegényebb koszt fogyasztása, az ezzel párhuzamosan jelentkező fokozott energia- és táplálék igény esetében, bizonyos körülmények között protein- és nyomelem hiányos lehet.
Ehhez a problémához társul, hogy a legtöbb sportolónak a sporton kívül más elfoglaltsága is van, így nincs elég ideje bevásárolni és elkészíteni a számára létfontosságú kiváló minőségű táplálékot. Ebben a helyzetben nyújt a bestform egy alternatív segítséget egy magas minőségű zsírmentes fehérjetápszer formájában, amit bárhol és bármikor gyorsan, egyszerűen tud elkészíteni és elfogyasztani.

Separator

Milyen előnyöket nyújt sportolásnál az optimalizált fehérje fogyasztás?

A sportolók fehérjeigénye nagyobb a megnövekedett energiafelhasználás következtében, valamint a csontokban, kötőszövetekben, izomzatban és a hormonrendszerben lejátszódó fokozott építési és regenerációs folyamatok miatt.

Ez a megnövekedett fehérjeigény a helyzettől függően 1,2 – 1,7 g fehérje testsúly kilogrammonként, ami időnként akár még több is lehet.

Ennek a mennyiségnek az elfogyasztása a mindennapi életben egy sportoló számára előirt szénhidrát dús táplálkozás esetében nem mindig lehetséges.

Fontos szervezetünk elégséges ellátása az összes esszenciális és kondicionált esszenciális aminosavakkal (mint például a glutamin). Ezáltal elősegítjük a regenerációt, megvédjük a szervezetet a lebontó anyagcsere-folyamatoktól és az intenzív sporttal járó izomleépüléstől, valamint támogatjuk az izomzat felépítését és a teljesítőképességet.

Separator

A bestform és az INSUmed Trinknahrung összehasonlítása

Az alapvető különbség az összetevők fajtájában és adagolásában van.

 

 

Összehasonlításképpen a bestform, a Trinknahrunggal szemben L-karnitint tartalmaz.

A szervezet L-karnitinnal való optimális ellátása csökkenti a fáradságot okozó laktát szintet, az izomzat – így a szívizomzat is – lassabban fárad el, jobb lesz a sport teljesítmény és a regeneráció, s így bizonyíthatóan javul a sejtek ellenálló képessége.

Intenzív, kitartást igénylő versenysportnál pl. triatlonnál, ezen kívül a fehérjeszegény, illetve vegetáriánus táplálkozásnál tudományosan bizonyított a nagyfokú karnitin vesztesség, illetve karnitin hiány.

Ezen kívül a legújabb izotóppal jelölt zsírsavas vizsgálatok alapján először bizonyosodott be, hogy az orálisan fogyasztott L-karnitin az emberi szervezetben a zsírégetést fokozza.

Ésszerű a bestform magas cink tartalma is, a sportolóknak magas a cink felhasználásával, illetve cink igényével összhangban.

Ezt bizonyítja a sportolóknál végzett vérvizsgálatok esetében gyakran előforduló cinkhiány, ami a fertőzésekkel szembeni fogékonyságot okozhatja. Másrészt a cink katalizátora a protein-szintézisnek és így egyfajta anabolikus nyomelemnek tekinthető.

Mennyiségi szempontból az izomanyagcsere legfontosabb aminosava a L-glutamin.

Intenzív testi megerőltetés esetén a glutamin felhasználás megnő, így sportolóknál egyfajta glutaminhiány alakulhat ki.

Az immunsejtek és a bélsejtek osztódása és aktivitása a glutamintól függ. Sportolás esetén a glutamin elősegíti a tréning utáni regenerációt, lelassítja a fáradtság megjelenését, fokozza az izom felépítést, és javítja az izomzat glikogéntároló képességét.

Separator

Mikor fogyasszuk a bestformot?

A kitartást és erőt igénylő sport esetében a bestformot sportolás után fogyasszák.

Az izomfejlesztő sport esetében a tréning előtt is ajánlott a bestform fogyasztása az izomépítő-hatás fokozása érdekében, ahogyan ezt izotóppal jelölt aminosavakkal végzett vizsgálatok bizonyították.

A nagy teljesítmény orientált sportolóknál, ahol az energiaigény magas és ennek megfelelően a főétkezés során dominálnak a szénhidrátok, ajánlott a főétkezésekhez pótlólag a bestform fogyasztása.

A verseny előtti mérsékelt testsúly optimalizálás esetében jó szolgálatot tesz a vacsora helyett a bestform fogyasztása.

A tasakos csomagolás egyszerűvé teszi a bestform adagolását, szállítását és bárhol való fogyasztását.

Separator

Csak sportolók számára érdekes egy pótlólagos fehérje fogyasztás?

Nem. Fontos, hogy katabolikus anyagcsere helyzetekben, mint például mozgáskorlátozottságnál ahol a pozitív fehérjemérleg pótlólagos fehérje adagolással érhető csak el, – még izomtréning nélkül is – az izomfehérje szintézise stimulálódjék. A bestform fogyasztása mellett természetesen tréninggel ennek a folyamatnak az eredményét fokozhatjuk, ami viszont például idős korban nem mindig lehetséges.
Separator

Milyen további lehetőségei vannak a bestform használatának?

A bestform további fontos felhasználási területe az öregkori vagy betegséggel összefüggő fehérjeszegény táplálkozás negatív hatásának ellensúlyozása.

A bestform speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer fehérjehiány, kahexia, szarkopénia és katabolikus állapot diétás kezelésének kiegészítésére ad lehetőséget.

A bestform tápszer tápanyagprofilja lehetővé teszi a katabolikus állapot gyors megszüntetését, és lehetőleg szakemberrel végzett izomépítő edzéssel kombinálva az optimális izomnövekedést.

Számtalan vizsgálat bizonyította, hogy idős korban a fokozott fehérjefogyasztás az aktív sejtállomány növekedését fokozza, az izomfunkciók és izomerő növekednek, a gondozottsági igény csökken és így a páciens életminősége szempontjából fontos paraméterek, javulnak.

Köszönjük neked, Bestform!
 
Hasonló eredményeket tapasztalunk a más okokra visszavezethető hiányos tápláltság, mint például posztoperációs testsúlycsökkenés esetében is.

Ezekben az esetekben a bestform tápszert az főétkezések között fogyasztják.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

Fogyókúrás és Táplálkozási tanácsadás helyszíne